2017.12.20.

Idén már nem kezdek új könyvbe, maximum befejezek párat, így első tisztességes bejegyzésem egyben az utolsó is lesz idén legalábbis :) Itt vannak azok a könyvek, amiket olvastam idén és amik a kedvenceim lettek.

Ezeket olvastam idén:

 • Lakatos Levente: A tiltás gyönyöre
 • Lakatos Levente: A pillangók ébredése
 • Amy Harmon: Arctalan szerelem
 • Brittainy C. Cherry: Lebegés
 • Kat Von D: Mindent vagy semmit
 • Donna VanLiere: A karácsonyi cipő
 • Colm Tóibín: Brooklyn
 • Brittainy C. Cherry: Tűzeső
 • Vivien Moss: A szabad akarat játéka
 • Stephen King: Világnagy strand
 • J. P. Delaney: The Girl Before - A lány a múltból
 • Guba Tamás: A fantázia bajnokai
 • Christopher Moore: Biff evangéliuma
 • Sarah Andersen: Felnőni kiábrándító
 • Sarah Andersen: Puha boldog puffancs
 • Hideyuki Kikuchi - Saiko Takaki: D, a vámpírvadász 1.
 • Macskássy Attila: Kapuőr
 • Lakatos Levente: A hatalom szabályai

...itt vannak a 2017.-es évre a kedvenceimNehéz volt, de íme a lista (A sorrendet olvasás alapján alakítottam. Mert ha szívem szerint teszem, mind első helyezett lenne. A sorozatokat is egy kalap alá vettem): 

 1. Lakatos Levente: Szigor sorozat
 2. Amy Harmon: Arctalan ​szerelem
 3. Brittainy C. Cherry: Elements sorozat első két része
 4. Kat Von D: Mindent ​vagy semmit
 5. Vivien Moss: A ​szabad akarat játéka
 6. J. P. Delaney: The ​Girl Before - A lány a múltból
 7. Guba Tamás: A ​fantázia bajnokai
 8. Christopher Moore: Biff ​evangéliuma
 9. Sarah Andersen: Sarah's Scribbles-gyűjtemény
 10. Macskássy Attila: Kapuőr

Rövid értékelés a kedvenceimhez: 

Szigor sorozat

Értékelés

*****

5/5

A sorozat Kereszthy Liza és Szentesy Igor kapcsolatába enged betekintést, a politika világán keresztül.A politikai szál senkit ne riasszon vissza attól, hogy belekezdjen a sorozat olvasásába, mert igaz, hogy a történetnek elengedhetetlen része a politika, viszont emellett az érzelmek is szerepet kapnak. Kiegyensúlyozott történet, jól megformált karakterekkel.

Legfőképp azoknak ajánlom, akik szeretik a romantikát. ;)   

Arctalan szerelem

Értékelés

*****
5/5

Egy átlagos kisváros mindennapjaiba tekinthetünk bele... Aztán egyszer csak történik valami, ami egy csapásra megváltoztat mindent...Ez egy átlagos romantikus történetnek tűnhet elsőre, de nem csak az. Megmutatja az Olvasónak, hogy akkor is lehet valami tökéletes, ha nem is az valójában. Rávilágít arra, hogy nem számít, milyen az ember külsője, ha érző szív és a világra nyitott lélek van belül. Alapigazságokat vonultat elénk, melyek elsőre elcsépeltnek hangozhatnak, de valójában nagyon is fontosak: Ne ítélkezz. Fogadj el másokat olyannak, amilyenek... és persze, ami szintén nem elfelejthető: Békélj meg magaddal, mert különleges vagy.

Azoknak ajánlom, akik olyan történetet keresnek, ami olvasás után is velük marad, mert ez olyan. :)  

Elements sorozat első két része

Értékelés

*****
5/5

A sorozatból eddig két részt olvastam.
Mindkettő más- más történet, más jelentéssel bírnak. Viszont egy dolog mindkét részben azonos: Az üzenet. Mindenből fel lehet állni... Akármilyen rossz volt a tegnap, mindig van arra esély, hogy ma, holnap mindent újrakezdhess. Ha összeomlott körülötted az élet, akkor igen, a nulláról. Egyedül vagy? Lehet, hogy rád talál a szerelem, vagy egy barát bekopogtat az ajtódon és megkérdi, hogy vagy. Két történet a reményvesztettségről, melyek a végén mégis reményteljessé válnak.

Mindent vagy semmit

Értékelés

*****
5/5

Imádom a tetoválásokat. Nekem is van három. Ha engem valaki megkérdez, hogy mi jut eszembe ha azt hallom, hogy tetoválás, én rávágom, hogy Kat Von D. Nem vicc. Szerintem gyönyörűek a munkái. Nagyon vártam már, hogy elolvashassam ezt a könyvet.Csodaszép album, kívül-belül. Életrajz, tetoválás, Kat Von D.

Csak ajánlani tudom! :)

A szabad akarat játéka

Értékelés

*****
5/5

A könyv egy életfilozófiát tár az Olvasó elé. Ahol Nő és Férfi egyenrangú felek, tisztelik egymást.Romantika, erotika, különleges légkörrel. Akár a való életben is megállná a helyét a történet.

Azoknak ajánlom, akik kíváncsiak a kapcsolatokra egy másik nézőpontból. Nem egy átlag rózsaszín szerelmes történetet fognak olvasni! ;)  

The ​Girl Before - A lány a múltból

Értékelés

*****
5/5

Jól összerakott könyv, rövid fejezetek, pörgős cselekmény. Az Író folyton csepegtet valami új kis információt, amivel arra sarkalja az Olvasót: Nehogy lerakd a könyvet, csak még egy fejezetet, és még egyet, és még egyet... és vége is. A karakterek érdekesek, kissé beteg lelkűek.

Azoknak ajánlom, akik szeretik a thrillereket. Maximálisan kikapcsol és beszippant a történet.  

A fantázia bajnokai

Értékelés

*****
5/5

Gondolj egy picit bele... A karakterek, akiket eddig a mozivásznon,játékokban láttál, hirtelen a mi világunkba csöppennének egy játék kapcsán...
Érdekel a további fejlemény? Olvasd el a könyvet! ;)  

Biff evangéliuma

Értékelés

*****
5/5

Na most vagyok bajban, hogy mit írjak erről a könyvről. Talán ott kéne kezdeni, hogy Jézus ​születésének történetét jól ismerjük nagyjából. Ezt tudva, mint tényt kezd el olvasni a könyvet.Érdekes, szarkasztikus, vicces (nagyon vicces) és néhol megható kitalációt tár elénk az Író, a könyv végén magyarázattal, hogy mit és miért úgy csinált, ahogy. Miért csürt-csavart ki egy nagyjából mindenki által ismert sztorit? Örömét lelte benne? Engem megvett kilóra. :D Elsőre biztos voltam benne, hogy tudatmódosítókat szed, aztán ahogy haladt a sztori, már nem érdekelt, mert elvitt magával. :)

Mindenkinek ajánlom!! Szomorú napokra, mert feldob, vidám napokra, hogy még jobb napod legyen. Minden napra jó.

(Egy baj viszont van vele: Túl hamar vége van....) 

Sarah's Scribbles-gyűjtemény 1-2

Értékelés

*****
5/5

Puha Boldog Puffancs mindenkit feldob... :) Kedves, nagyon is életszagú képecskéket találunk ebben a két könyvben. :)

Csak ajánlani tudom!!! :)

Kapuőr

Értékelés

*****
5/5

Számomra ez a könyv volt a 2017.-es év egyik pozitívuma. Igen, muszáj vagyok kiemelni, mert egyszerűen kellenek még ilyen könyvek a boltokba.
Szóval:Jól felépített fantáziavilág, horror, erős karakterek, lelki vívódások.Ezek garantálják azt, hogy letehetetlen legyen a könyv.Sírsz, nevetsz, akár bosszankodsz olvasás közben... (utóbbit csak azért, mert hamar látod meg a "vége" szót)
Azoknak ajánlom legfőképp fantasy műfajt, a misztikus történeteket.

Nos, ez lett volna az én Top 10 listám 2017.re.
Remélem, tetszett a bejegyzés

Boldog Karácsonyt és Sikerekben gazdag Boldog Újévet! :)