SWORD ART ONLINE 1.

Mióta járunk a barátaimmal MondoConra érdekel az animék világa. Először egy kihívás kapcsán a Studio Ghibli filmekkel kezdtem ismerkedni. De mivel kíváncsi voltam/vagyok, így ha csinálok valamit, csináljam rendesen alapon elindulva tanácsot kértem ismerősöktől, hogy melyik animével érdemes kezdeni, ha az ember lánya kezdő ebben a világban. A Sword Art Online-t ajánlotta egy ismerősöm.

Kirito
Ez csak egy virtuális világ, mégis sokkal élettel telibbnek érzem itt magam, mint a valóságban

japán · akció, sci-fi, kaland, romantikus, fantasy, sorozat, anime

Ismertető

2022-t írunk, piacra dobták a várva várt SAO-t. A NervGear nevű VR (Virtual Reality) sisakkal - mely minden érzéket irányít az agyon keresztül - képesek a játékosok belépni a játékba. Rögtön a kiadása után elkapkodták az összes példányt, amit csak limitáltan adtak ki. Így 10.000 játékos kezdhette meg kalandjait az online világban. Ifjú főhősünk, Kirito egyike volt a szerencsés 1.000 Beta Testernek, így ő már tapasztaltabban kezdhette a játékot. Miután belép a játékba, megismerkedik egy Klein nevű játékossal, akinek segít a játékban eligazodni, megmutatja neki az alapokat. Azonban rögtön az első nap azzal kell szembesülniük, hogy a játékból nem lehet kilépni. Hamar fény derül ennek okára, amivel Akihiko Kayaba, a SAO és a NervGear megalkotója szembesíti a játékosokat: Ez nem hiba, ő csinálta ilyenre a játékot. Az egyetlen mód a szabadulásra és a valóságba való visszatérésre, mind a 100 szint teljesítése. Ha valakinek az életpontja lenullázódik, nem csak a karaktere, de ő maga is meghal a valóságban: A NervGear egyszerűen megsüti az agyát. Abban az esetben is ugyanez történik, ha valaki leveszi róluk a sisakot a valóságban.

A történet így már nem csak móka, szembesülünk a halállal is és természetesen a kötelékek fontosságával, bár az emberek sötét oldala itt is megmutatkozik. Kirito mellett több ember sorsát is megfigyelhetjük, akikkel találkozik az útja során, van, aki csak egy rész erejéig fog középpontba kerülni és van, aki többször is feltűnik. Le tudják-e győzni Akihiko Kayaba világát? Túléli-e Kirito? Nos, természetesen akit érdekel, nézze meg az animét!

Forrás: animeaddicts.hu

Értékelésem


******
6/10

Az elején nem tudtam hova tenni. Éreztem benne pszichológiát, érzelmi manipulációt, de sokáig nem fogott meg. Aztán a felénél történt valami, elkezdett érdekelni, hogy kijutnak e a virtuális világból, vagy sem... és onnantól nem volt megállás, elkapott a gépszíj és az utolsó részig érdeklődéssel figyeltem a történéseket. Összességében tetszettek, a Kill Billre hajazó kardforgatások, az őrület határán táncoló játékmesterek és persze nem utolsó sorban a főhősünk jellemfejlődése az epizódok előre haladtával, illetve voltak még aranyos jelenetek.