ÖVEKET BECSATOLNI! KALANDRA FEL!

A Galaxis Őrzői 1-2.

Galaxis örzői

(Guardians of the Galaxy)

(2014)

amerikai, angol · akció, sci-fi, kaland

A Marvel a Vasember, a Thor, az Amerika kapitány és a Bosszúállók után újabb szuperhős-csapattal "támad". Ez a látványos és akciódús űrkaland a "Galaxis őrzői" amely szó szerint kiterjeszti a Marvel univerzum határait. A történet a kalandor Peter Quill körül forog, aki ellop egy titokzatos gömböt, amelynek megszerzése szerepel a gonosz Ronan világuralmi tervei között is. Ezért hajtóvadászatot indít Quill után, akinek minden erejére szüksége lesz, ha épp bőrrel akarja megúszni a kalandot. Ennek érdekében kényszerű szövetséget köt négy különös alakkal - Rocket, az állig felfegyverzett mosómedve, Groot, egy élő fára emlékeztető lény, a veszedelmes bérgyilkosnő, Gamora, és a bosszúszomjas Drax, a Pusztító alkotják a Galaxis őrzőit. Amikor Quill rájön, hogy a titokzatos gömbnek mekkora ereje van és milyen veszélyt jelent az univerzumra nézve, elkeseredett végső összecsapásra hívja társait, a tét pedig óriási, mivel az egész galaxis sorsa múlik rajtuk.

Értékelésem

********
10/8

Imádtam. A zenék miatt. Mert mire a kaland véget ér, garantáltan megkedvel az ember minden főszereplőt. Mert laza és maximális kikapcsolódást nyújt. Azoknak is, akik szeretik a Marvel megmozdulásait, de azoknak is, akiknek esetleg ez az első Marvel film, amit megnéznek.

A galaxis őrzői vol. 2

(Guardians of the Galaxy Vol. 2)
(2017)

amerikai, angol · akció, sci-fi, kaland

Miközben szól a Király Válogatáskazi #2, a Marvel produkciójában készült A galaxis őrzői vol. 2.-ben folytatódnak a csapat kalandjai, melyek a kozmosz távolabbi szegleteibe vezetik őket. Az őrzőknek sokat kell tenniük azért, hogy összetartsák újdonsült családjukat, miközben kiderítenek egyet s mást Peter Quill igazi szüleiről is.

Értékelés

*********
10/9

Nem tudtam mire számítsak. Általában hadilábon állok a folytatásokkal. Mert felvetik a kérdést: Lesz olyan jó mint az első rész?
Nos, itt nincs ilyen kérdés. Odaszögezi a fenekedet a kanapéhoz, a figyelmedet az eseményekhez. Izgalmas és még mindig végtelenül szerethető.

Drax: Ha csúnya vagy és valaki szeret, tudhatod, hogy önmagadért szeret, de a szép emberek sosem tudhatják, kiben bízhatnak.
Drax: Ha csúnya vagy és valaki szeret, tudhatod, hogy önmagadért szeret, de a szép emberek sosem tudhatják, kiben bízhatnak.


Ha egy tanácsot elfogadtok: Ne egyedül induljatok erre a kalandra. Baráti társasággal, párotokkal sokkal szórakoztatóbb lesz megnézni ezeket a filmeket, mint egymagatokban