Elmélkedés: Online Társkeresés

Netes társkeresés Igen vagy nem?

Már egy ideje formálódik bennem a gondolat, hogy írok erről. A mai felgyorsult világban minden az internet körül forog. Facebookon kommunikálunk, ismerkedünk, posztolunk (Bánatunk, örömünk, mindennapjaink + bölcsességek). Gyakorlatilag ott éljük az életünk. 
Vajon jó ez nekünk?

Vagy épp az, hogy a netes társkeresési lehetőségeket használjuk?

Nem vagyok a netes ismerkedés megvetője
Én mozgáskorlátozottként magam is próbálkoztam ilyen lehetőséggel. Az exemet interneten ismertem meg. Normál keretek között ismerkedtünk levélben egy pár hétig, aztán közös megegyezéssel találkoztunk személyesen, randiztunk, összejöttünk, két és fél évig voltunk együtt. Szerencsém volt vele, mert a megváltoztathatatlan tényt, hogy mozgáskorlátozott vagyok pozitívan és nagyjából jól kezelte.
Röviden és tömören ennyi a sztori.
De akkor még nem volt ilyen szinten negatív irányba elfajulva a világ.

Történt, ami történt. Szétváltak útjaink. A szakításunk óta már több év eltelt, de jelenleg is egyedülálló vagyok. 
Tettem kísérletet online ismerkedéssel azóta is, viszont mikor megírom, hogy sérült vagyok, rögtön meghátrál az illető férfi ember és jön a "kedves és aranyos lány vagy, de..." A mondat további része változó, viszont az, hogy mindig van egy de... az állandó. Az esetek többségében a "legyünk inkább barátok" következik, de ebből sem lesz semmi értelemszerűen.

Kérdem én: Ténylegesen ennyire felszínesek az emberek? Vagy bennem van a hiba?
Nem látják, hogy a külső csak egy máz? Rendben van az, hogy ez tűnik szembe először, de ezen túl kéne tekinteni és a belső értékeket észrevenni.

Természetesen aláírom, a normál ismerkedés folyamán mikor például egy buliban (vagy bármilyen általános élethelyzetben) összetalálkozik két ember, szimpatizálnak egymással, akkor is adódhatnak már az első körben félresiklások. De ez talán nem csak és kizárólag az előbb említett felszínesség számlájára írható. Mert ebben az esetben talán több a kivétel. Ezekből sem lesz mindig szerelem, de nem is ez a lényeg. 

Így összességében én a normál ismerkedési formát részesítem előnyben.