Bram Stoker: Drakula, a vámpír

Fülszöveg:

Drakula, a Kárpátok véres kezű ura, éjjelente hátborzongató kalandra indul. Áldozatait nem válogatja meg, és lehetetlen megmenekülni előle...

Jonathan Harkert meghívja a várába, hogy írja meg az élettörténetét. Ekkor még nem tudja, hogy Drakula vára maga a rémálom.

Jonathan Harker naplóján keresztül átélhetjük azt a borzalmat, mely során a szörnyű igazság kiderül. Megpróbálja megfékezni a gonoszt, aki ezen közben Angliában szedi újabb áldozatait.

Versenyfutás kezdődik az idővel. A tét: az újabb és újabb áldozatok élete vagy halála.

A Drakula című könyv rövidített verziója.
Drakula gróf válogatott rémtettei címmel is megjelent.

Értékelés

5 / 5
5 / 5

Drakula története egy igazi horror klasszikus. Talán senkinek nem kell bemutatni. Aki ezt a könyvet kézbe veszi garantált szórakozásra számíthat kellő borzongással vegyítve. Sötét hangulatú és félelmet keltő. Pont olyan, amilyennek egy ilyen sztorinak lennie kell. Kihagyhatatlan olvasmány, már csak azért is, mert Drakula grófból csak egy van és senki mással össze nem hasonlítható, így legalább egyszer "találkoznia" kell az Olvasónak vele.

Mivel én a rövidített művet olvastam, így tervezek majd egy másik, teljes verziót is megszerezni és elolvasni.

Halloween napján került fel ez a bejegyzés (igen, szánt szándékkal. Gondoltam nem árt némi borzongás az elmúlt pár napban), így gondoltam megidézem némileg a könyv hangulatát és készítettem képet