ELÉGIA

Elegy 
(2008)

- A szép nők láthatatlanok
- Láthatatlanok? Ez mi a fenét jelent? Láthatatlanok? Rögtön kitűnnek. Egy gyönyörű nő ragyog. Rögtön meglátod. Szembeötlik.
- De az igazi embert sohasem látod. Csak a gyönyörű burkot. A szépségbe mint akadályba ütközöl.
- Nocsak...
- Igen, a külsejük annyira elbűvöl, hogy nem jutunk beljebb

Tartalom:

David Kepesh professzor a szexuális forradalomról vallott nézeteivel vált közismertté. A már nem éppen fiatal férfi a gyakorlatban is eszerint él: rendre ágyba viszi a rajta rajongással csüngő fiatal tanítványait, anélkül, hogy bármelyiket is közel engedné magához. Más a helyzet Consuelával. A csinos, kubai származású nő, aki a lánya lehetne, az első pillanattól kezdve megbabonázza. A gyönyörű Consuela rabul ejti a szívét, megszállottan vonzódik hozzá. Szenvedélyes szerelmüket azonban beárnyékolja Kepesh féltékenysége, amely végül a szakításukhoz vezet. Két évvel később találkoznak újra.  

Értékelés

8 / 10
8 / 10

Jó film. A színészeket jól összeválogatták. Életszerű a sztori, mert abba látunk bele, hogy hogyan alakul egy kapcsolat, ha a felek közt nagy a korkülönbség. Az elején persze felüti a fejét a féltékenység a professzorban, de ez is alátámasztja a valóságszerűséget és természetesnek is mondható akár. De a film előrehaladásával egy mélyebb szintre jut el, ahol már előkerül az érzelmek tiszta őszintesége, felszínesség mentesen. 

A film alapjául szolgáló könyv:
Philip Roth: A ​haldokló állat