AZ ÖRÖKSÉG, AVAGY GÚTENTÁG FASZIKÁIM

(The Inheritance or Fuckoffguysgoodday · Dědictví aneb Kurvahošigutntag)
(1993)

cseh · vígjáték

Tartalom

Íme itt a kommunizmus utáni szép új világ! Már senki sem szólhat bele az ember életébe, ha úgy akarja, akár a fejére szakadhat a tető, vagy a tyúkok rohangálhatnak a konyhaasztalon. Bohuska élvezi ezt az életet, hiszen sose szerette a munkát, viszont szívesen heverészik az ágyban vagy mulatozik a kocsmában, esetleg a fiatal kocsmárosnét hajkurássza.
Megszokott kis világával igen elégedett, nem is vágyik ő többre, de az élet - ki tudja miért - megajándékozza. Egy nap kocsmaasztali pihenőjét egy öltönyös, városi férfi szakítja meg, aki azzal az örömhírrel érkezett, hogy hatalmas vagyont örökölt. Bohuska elindul a városba, hogy szemrevételezze újdonsült ingatlanjait.
És mit tesz az ember, ha hirtelen rázúdul egy óriási örökség? Természetesen szórja a pénzt, amire csak lehet, hisz ez már tiszta Amerika.

Értékelés

9/10
9/10

Egy vígjáték sok poénnal és mégis elgondolkodtat. Mi lesz, ha a szegény hirtelen pénzhez jut? Emberfüggő, hogy ki és mit szűr le a filmből! :) Mindenkinek ajánlom, egyszer látni kell! De többszöri megnézésre is alkalmas.