A VÁNDORLÓ PALOTA

Howl's Moving Castle  (2004)

"- Mondd, hány álnevet használsz? 
- Amennyi csak kell a szabadsághoz." 
(Idézet a filmből)

japán · animációs, kaland, fantasy, anime 12
Tartalom:

Sophie dolgos hétköznapjai az édesapjától örökölt kalapboltban telnek. Fiatal korához képest csak ritkán engedheti meg magának, hogy a közeli városba menjen egy kicsit szórakozni; ám egyik kiruccanása alkalmával találkozik Howllal, az elképesztően sármos varázslóval. Kapcsolatukat félreértve az irigy Puszta boszorkánya rettenetes átokkal sújtva Sophiet: 90 éves öregasszonnyá változtatja őt. A lány teljesen összetörve a pusztákba menekül, mígnem véletlenül Howl vándorló palotájára bukkan. Kilétét eltitkolva felveteti magát takarítónőnek a palotába. A rejtélyes és energikus hölgy rövidesen élettel tölti meg az ódon kastély szobáit, melyben csak Markl, a varázsló pelyhes szakállú tanítványa, és a házat kormányzó tűzdémon, Calcifer lakik. Ez az a hely, ahol Sophie végre kibontakoztathatja tehetségét, és különleges csodákra lesz képes. Közös történetük Howllal talán még csak most kezdődik.  

Értékelésem

******
6/10

Nemrég egy filmes kihívás kapcsán láttam először ezt az animét, és ennek kapcsán kezdtem el ismerkedni a Studio Ghibli filmekkel.

A Vándorló Palota tökéletes kikapcsolódást nyújt. Odaültet a képernyő elé és a néző figyelmét, csak és kizárólag az eseményekre koncentrálja. Szépen kivitelezett képvilág, kedvelhető szereplőkkel. A történettől visszamegy picit gyerekbe az ember, mikor még hittünk a boszorkányokban, varázslókban, és az igaz szerelem létezésében. :) Emellett elgondolkodtató értékeket hordoz.
Bármikor újranézhető! ;)

Kapcsolódó könyv: 

Diana Wynne Jones: A ​vándorló palota
A három részes Palota sorozat első kötete